Kurs

Havpust Yoga

Havpust yoga

HAVPUST YOGA er en skånsom og langsom Hatha-yoga praksis med tøying, konsentrasjonsarbeid, pusteøvelser og styrkeutfordringer. Passer for alle, unge og eldre, som ønsker å styrke kroppen og øke fleksibiliteten. Tid brukes på å forklare hver positur, og dermed utgjør det en perfekt inngang til yoga. Hatha-yoga bidrar til bedre søvn, dypere avslapning, og indre ro. Nyere forskning viser at yoga kan virke lindrende ved nakke og ryggplager.

 

STOL YOGA er en variant av Hatha-yoga hvor du benytter en stol som støtte i din yoga praksis. Stol-basert yoga er for deg som har mye stillesittende arbeid og ønsker noen strekk mens du jobber; for deg som lever med kronisk smerte, karpaltunnel syndrom, osteoporose, multiple sklerose, og for deg som trenger ekstra støtte i din yoga praksis.

Jordnær Yoga

Jordnær Yoga

JORDNÆR YOGA er en Yin basert yoga klasse der en serie passive gulvstillinger hovedsakelig setter søkelyset på den nedre delen av kroppen, – hoftene, bekkenet, indre lår og nedre ryggrad – områder som har spesielt mye bindevev. Når disse stillingene holdes over tid, opp til fem minutter, påvirkes kroppens bindevev og ligamenter, indre organer og meridianer til å gi slipp på kroppspenninger og øke sirkulasjonen.  

Meditasjon

Meditasjon

MEDITASJON. Har du en overaktiv hjerne? Når du ønsker hvile skrus aktivitetsnivået i hjernen seg oppover, ikke ned. Og tankene flyter i repeterende mønster til noe du skulle ha gjort, drømmer om, eller noe du gruer og engster deg for. Meditasjon er en praksis som trener bevisstheten og oppmerksomheten til å bli flinkere til å mestre stress og uro. Teknikker kan være visualisering, pust, Yoga Nidra, lyd, stillhet, erkjennelse av tanker og følelser uten å dømme eller rømme. Poenget med meditasjon er ikke å fjerne distraksjonene, men å bli i stand til å håndtere de bedre når du selv ønsker.

Restorative Yoga

Restorative yoga

RESTORATIVE YOGA benytter dyp hvile for å gjenoppbygge kroppen, gi slipp på kroppsspenninger og frigjøre pusten. De helt avslappende stillingene holdes opptil ti minutter og er godt støttet opp av puter, tepper og blokker. Restorative yoga kan ha virke lindrene på rygg- og nakkesmerte, høyt blodtrykk, astma, spenningshodepine, migrene, stress, kronisk tretthet og kreft. Dyp hvile i en kropp som er fullstendig støttet vil gi en følelse av velvære som de aller fleste vil ha godt av.